Merkez Kütüphane

Toplu Konut İdaresinden alınan binalarda bulunan Merkezi Kütüphanenin öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve personelimizin zamanlarını verimli bir şekilde geçirmeleri için modern bir kütüphane kurulması hedefiyle Başkanlığımız personelleri tarafından hazırlanan tadilat projeleri kapsamında ihalesi yapılarak gerekli tadilat ve revizyonlar yapılmış ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığına devredilmiştir.

Ek Apart

2022 yılı güz dönemi eğitim öğretim yılı başlangıcında İstanbul genelinde öğrencilerin yurt bulma problemi göz önünde bulundurularak, Üniversitemiz de anaokulu olarak kullanılan binanın üst katının apart olarak kullanılması amacıyla, Başkanlığımızda görevli personellerimizin hazırladığı tadilat projesine uygun olarak, 20 kişi kapasiteli ek apart dönüşümü yapılmış ve öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.

Derslik-A Akustik

Derslikler A Blok’ta öğrenciler için sosyal alan olarak tasarlanan 399 kişilik mahalin oluşan derslik ihtiyacını karşılamak için Derslik olarak kullanılmasına karar verilmiştir. Mahalin derslik olarak kullanılması için ses akustiğinin sağlanması gerekliliği ortaya çıkmış ve mahal için yapılan akustik projenin uygulama ihalesine çıkılarak akustik kaplaması yaptırılmış ve aydınlatma armatürleri değiştirilmiştir.

Teknokent

22.05.2019 tarih ve 30781 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk- Alman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak tespit edilen Çekmeköy’de bulunan arazi üzerinde ilk etap olan Kuluçka Merkezi ve İdari Bina’nın inşaat çalışmalarına başlanmıştır. Kaba inşaatı 2022 yılı ilk çeyreğinde bitmiş olup, ince işlerine başlanmıştır.

Çevre Düzenlenmesi

Otomatik sulama sisteminin yapılması ve öğrencilerimizin keyifli vakit geçirmesi ihtiyacı göz önüne alınarak hazırlanmış olan çevre düzenleme projemiz kampüs sakinlerimizin hizmetine sunulmuştur.

Ek Apart Yangın Merdiveni

Faaliyete geçirilen ek aparta yangın merdiveni yapılmıştır.

Engelli Erişimi Kolaylaştırma Çalışması

Yemekhane- Kütüphane Binamızı engelli erişimine uygun hale getirebilmek için yönlendirici levha ve uyarıcı işaretler, iç mekânda dolaşımı kolaylaştırmak ve erişilebilirliğin sağlanması için kılavuz yollar yaptırılmıştır. Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri ve Engelsiz Üniversite Program Nişanı başvurusu yapılmak üzere başvurusu dosyası hazırlanmıştır.

Galeri Korkulukları

Yabancı Dilleri Yüksek Okulu, Mühendislik ve Fen Fakültesi Binası, Genel Bilgisayar Mekânları ve Laboratuvar Binalarımızda Üniversite mensuplarının can güvenliğinin sağlanması için düşük olduğu tespit edilen galeri boşluğuna bakan korkuluklar yükseltilerek gerekli olan tedbirler alınmıştır.

Dans Kulübü

Teknokent

Dijitalpark Teknokent Çekmeköy projesi inşaatı Başkanlığımız denetim ve kontrolünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle başlamıştır.

Kampüs Düzenleme Çalışmaları

Trafik Levhaları ve İşaretleri

Kampüs Düzenleme Çalışmaları

Üniversitemiz bünyesinde sigara içilmeyen alanlar oluşturulmuştur.

Patili Dostlar

Kampüsümüzde bulunan patili dostlarımız için bakım ve beslenme alanı oluşturulmuştur.

Tarihi Mirasa Saygı

Kampüsümüzde anıt ağaç bakım çalışmaları devam etmektedir.

Yurt Binası

Yaklaşık 9.700 m2 kapalı alana ve 165 öğrenciye barınma imkanı sağlayacak olan 1. Etap yurt binasının ihale işlemleri tamamlanmıştır.

Otopark

Otopark ve B Giriş Kapısı projesi tamamlanmış ve üniversite mensuplarının kullanımına açılmıştır.

Yurt Binası

2020 yılında ihalesi yapılıp tamamlanması planlanan yurt binasına ait proje görsellerimiz